Föreningen Svenska Gården r.f.

 

Föreningen Svenska Gården r.f. i Jakobstad är en takorganisation för Jakobstads föreningar, i syfte att ideellt och ekonomiskt verka för att på orten finns ett föreningshus eller en gård där föreningar kan samlas och verka för sina strävanden.

Föreningen är grundad 1952. 

Svenska Gården är i flitig användning. I Svenska gården ordnas bl.a. Arbis-kurser, gymnastik, sång, pensionärsverksamhet; pidro, boule, eftermiddagsdanser, musikcafé osv. Våra medlemsföreningar träffas i Svenska gården.

Svenska Gården hyrs ut för privata tillställningar och lämpar sig ypperligt för bl.a. födelsedagar, bröllop, minnesstunder och bolagsstämmor. 

Våra nya utrymmen är både ljusa och vackra, Gården är centralt beläget, lättillgängligt och har ett nytt modernt kök med möjlighet att tillreda vad kunden önskar. 

 

För att kunna svara på dagens krav på ett modernt och tillgängligt föreningshus har Svenska gården genomgått en renovering och fått en tillbyggnad. Renoveringen pågick 2016-2017.

Arbetet inleddes i september 2016 och det Nya Svenska gården invigdes med Öppet hus i september 2017. 

Den bärande tanken för Svenska Gårdens verksamhet är att erbjuda en samlingsplats för kulturellt och språkligt gränsöverskridande möten. En plats för livets viktiga fester och stunder. Mellan gammal och ung. Inkluderande möten mellan människor i en samlingsplats i tiden.

 

Välkommen till Svenska Gården - Gården mitt i stan!

 

          

 

 

 

 

 

Tor
1.2
00:00